Sunnuntaisin on oma vapaavuorotunti seuran kilpailevillle koirakoille. Kun Saagakin on niin ruhtinaallisesti kilpaillut, lähdettiin tänään treenailemaan. Paikalla olivat vain Eija ja Windy, joten saatiin treenata tosi paljon. Tehtiin pieni rata, jota sitten varioitiin. Tässä eri versioita:

Nelos-ja vitosputken päihin menoa voi vaihdella mielensä mukaan ja näin saada taas uusia versioita. Saaga toimi näillä radoilla tosi hyvin. Kun kepeillä kerran kiirehdin, Saagallekin tuli kiire ja se syöksähti kesken kaiken putkeen. Kun menin rauhallisesti rinnalla, Saaga pysyi hyvin raiteilla. Se haki tosi hyvin kepit molemmilta puolilta. Treenattiin myös rataa niin, ettei mentykään putkeen vaan hypyltä suoraan kepeile. Olin tyytyväinen koiraani.

Toiseen rataan tehtiin pieni haasteellinen kuvio, kun putken jälkeen tehtiin hyppy ja sitten vasta kepit. Vastaisella kädellä saattelin Saagan hypylle ja sain sen hyvin tulemaan keppejä kohti, mutta en kovin hyvin kepeille. Kun vaihdoin kepeilleheittokädeksi vasemman, hyvin sujui. Saaga loikkasi keinun ylösmenoa, joten siinäkin aloin käyttää ylösnousulla namia ja ota-käskyä.

Sitten käännettiin keinu toisin päin, joskaan kolmosversiossa ei sitä käytetty. Molemmissa versiossa radalla saatiin variaatioita vaihtamalla putken pää toiseksi ja viemällä koira putkelle keppien vasenta tai oikeaa puolta.

Ihan hyviä harjoituksia saatiin monta. Lopuksi vielä harjoiteltiin parilla hypyllä ja putkella haasteellisia putkenpäävetoja, jotka eivät ihan menneet putkeen - niin sanoakseni.  Loppujen lopuksi hyvin vähilläkin esteillä pystyy treenaamaan vaikka mitä.