Tänään oli hyvä päivä tulla kotiin töistä. Meillähän ei oltu tuhottu mitään. Eikä edes pissalätäkköä lattialla. Hyvä Friida!

Lähdettiin iltapäivällä Kouvolaan treenaamaan agilitya taas Inkin kanssa. Auton takapenkki oli nostettu paikalleen ja paksipeite laitettu koloihinsa estämään takapenkille tunkeutumista. Kevythäkki oli siirretty parvekkeelle. Friidasta on nyt sitten virallisesti tullut iso koira, joka matkustaa isojen kanssa takatilassa. Ja hyvin sujui matkan teko Inkinkin kanssa, Tytöt vetivät hirsiä tyytyväisinä koko matkan.

Tänään treenattiin malttia ja luvan kanssa targetille lähtemistä. Sen verran häiriötä ympärillä oli, ettei Friida ensin meinannut pystyä keskittymään. Kotona se on tosi vakuuttava odottaja ruokakupin ääressä. Mutta alkoi homma kuitenkin sujua. Treenataan sitä itseksemme. Lisäksi teimme käännöksiä siivekkeen ympäri molempiin suuntiin. Eli siis hypyn jälkeistä käännöstä. Otan merkkisanaksi Käännä. Tähän käännösharjoitteluun otan lelun avuksi. Toistaiseksi ollaan paljon oltu namipalkalla. Lopuksi tehtiin vielä putkeen lähetystä ja Friidahan sujahti putkeen ilman ongelmia.

Treenin jälkeen Inkki ja Friida saivat vähän aikaa leikkiä. Alussa näytti, että Friida on hiukan turhan raju, mutta Inkki ei ollut moksiskaan, ja nopeasti löytyi yhteinen sävel, kuten kuvista näkyy. Hauska pari, jolla molemmilla on valkoinen hännänpää, Inkillä tosin paljon komeampi.

Alussa Friida on niskan päällä.

Sitten Inkkikin ryhtyy leikkitaistelemaan.

Molemmat koirat olivat tosi ilahtuneita, kun löytyi vielä lunta. Kasaa pitkin juostiin monta kertaa ja lunta syötiin hartaasti.

Inkki on vauhdikas typykkä.

Hauska vauhtipari!

----------

Today Friida had done nothing bad at home during my work hours. Not even any pee. Good girl!

We went to Friida's agility training. Today Friida learned how to wait patiently that she gets a permission to go to the target. Then we practiced how to turn just after the jump has been made. And finally we did the tunnel and Friida loved it. After the training Friida played with a sheltie Inkki, that is our traveling companion from Kotka. The dogs are both little over 4 months old and loved to play with each other. Both were so happy when they found a pile of snow outside. They ran on it and ate snow a lot.

Underneath is a video from Järvenpää agility competition. Well, as you can see, Saaga is having a lot of fun and I have some practicing to do, if I want to guide my dog better.

---------

Sitten se Järvenpään video.

Ekalla radalla hirvitti hypyn ja renkaan jälkeinen puomi, sillä Saaga rakastaa puomia ja menee yleensä sinne vaikka väkisin. No, melkoisella metelillä saan kyllä koiran pysähtymään, mutta unohdan ohjata koiran hypylle, se tekee oman ratkaisunsa ja hylky tulee. Myöhemminkin ohjaukseni tökkii. Jostain syystä Saaga poikkeuksellisesti jättää kepit kesken. Liekö syynä ollut se, että harjoitusesteissä oli vain kuuden kepin sarja ja tämä jotenkin ehkä vaikutti Saagan keppien tekoon. Tai sitten se ei vain malttanut, kun se selväsi oli menopäällä.

Toisella radalla käskytin tosi napakasti puomin alasmenoa, mutta tämä hylky meni Saagan piikkiin, sillä se itse päätti jatkaa matkaa eteenpäin. Ehkä minun olisi pitänyt aiemmin lähteä sivusuuntaan, jossa seuraava este oli, mutta koska halusin sen kontaktilla alas asti, niin en siirtynyt. Surkeasti kesken jäänyt välistäveto harmittaa. Loppuhypyt, jotka maksikoirille olivat tosi lähellä toisiaan, sujuivat ihan kivasti. Minun vauhtini ei kummallakaan radalla päätä huimaa, mutta se nyt on murheista pienin. Pitäisi osata ohjata paremmin. Nih!

 Saa vapautuneesti nauraa. Koiralla on radalla kivaa!