Tänään on kaunis aurinkoinen kipakan pakkasen päivä. Aamupäivällä suuntasimme Friidan kanssa pentutokoon treenaamaan. Friidaa nykyään laulattaa myös kasvihuoneelle saavuttaessa, sillä se yhdistää paikan sekä tokoon että agiin ja on innoissaan. Lisäksi sitä laulattivat myös kaikki koirakaverit. Onneksi se myös osaa keskittyä treenihommin eikä silloin laulata lainkaan.

Tänään aloitettiin maahan-istu-seiso-vauhtileikillä. Friidan ei innostunut lelulla leikkimisestä, joten nakkia sitten kehiin. Täytyy sanoa, että kosteiden nakkien käsittely jääkylmässä hallissa kangistaa sormet surkeaan kuntoon. Sitten treenattiin sivuaskelia oikealle. Yhtä askelta ja kahta askelta. Aika hyvin siirron jälkeen paikka löytyi. Sitten ekaa kertaa  treenattiin 90 asteen käännöstä vasemmalle.  Koska sitä ohjaajan jalkabalettia olen treenannut Saagan kanssa aikaisemmin, löytyi oma liikerata hyvin. Friida käytti kivasti peräpäätään kääntymiseen, mikä on tosi hieno homma. Aina välillä leikittiin ja huilattiin ja sitten otettiin uudestaan. Lopuksi seurasi pitempi jakso vuorotellen sivuaskelta ja kääntymstä. Pikkuisen alkoi Friida kuumeta, mutta hyvin se silti jaksoi loppuun asti. Paikallamakuuta tehtiin tovi. Ekaa kertaa laitoin Friidan nakin kanssa maahan sivulle. Sitten otin askeleen sen eteen ja palkkasin siitä. Friida pysyi makaamassa myös silloin, kun palasin sen vierelle. Sitten vapautus. Lopuksi oli luoksetulo, joka meni hienosti.

Jos minulla on treenissä nakki kädessä, Friida tönii kättäni rajusti kuonollaan. Siksi survoin pieniä nakinpaloja posket täyteen ja palkkasin joka kerta suusta. Käskytys oli pikkuisen epäselvää, mutta muuten homma toimi hyvin.

Tarkoitus oli lähteä seuran hallintontille lunta lapioimaan treenin jälkeen, sillä tontti piti saada puhtaaksi, koska hallia aletaan maanantaina pystyttää. Vaan viesti tuli, että kahdessa tunnissa homma oli saatu valmiiksi. En siis suunnannutkaan tontille vaan hain isot koirat ja lähdettiin vähän lumijuoksulle. Ihanaa puhdasta puuterilunta. Koirat tykkäsivät. Ostin Friidalle punaisen Hurtan talviloimen, mutta se siirtyikin Elsan käyttöön. Elsa on tosi tyylikäs uudessa nutussaan ja tykkää siitä kovasti.

Today was a cold sunny winter day. In the morning I went to the puppy obedience training with Friida. We practised  turning to the left. It went quite well. Friida is a good working dog. After the training I went home to get the other dogs.  I took them to run in the powder snow. The dogs had a great time. Elsa is so chick in her new gown.