Hektinen viikonloppu alkaa olla takanapäin. Eilen ja tänään olen ollut Salme Mujusen pitämällä tokon koulutusohjaajakurssilla. Kurssi jatkuu vielä ensi viikonlopun ja sitten on vielä harjoittelut päälle. Mutta sen lisäksi lähdettiin tänä aamuna Saagan kanssa kisareissuun kello 6.20. Koiria aamulenkittäessäni mietin, oliko lähtemisessä mitään järkeä, sillä vettä satoi, oli synkkää ja pimeää. Mutta sitten vain päättäväisesti pakkasin koiran ja tavarat autoon ja eikun menoksi. Kisa oli porvoolaisten järjestämä ja maneesi jossain Pornaisissa. Luojalle kiitos navigaattorista, joka vei mutkikkaita pikkuteitä ajoissa perille. 
Saaga alkoi heti pihalla imuroida hevosenkakkaa kitaansa. Äärettömän rasittavaa! Kun treenasin seuraamispätkiä, se katseli kaikkea muuta ympärillä tapahtuvaa eikä keskittynyt tekemiseen yhtään. Mitä nyt välillä haukkui, kun ei sitten namiakaan herunut. Maneesin pinta oli jotain multaisen näköistä mössöä, joka oli aika sileäksi vedetty, mutta jossa myös oli hevosenkakkahöytyviä siellä täällä. Itsellä oli sellainen olo, että läskiksi tulisi menemään koko touhu. 

Tässä meidän suoritukset ja tuomari Harri Laisin arvostelu:

Luoksepäästävyys 10
Saaga istui kauniisti paikallaan, kun tuomari tuli rapsuttelemaan.

Paikallamakuu 10
Saaga toimi oikein moitteettomasti. Se muutaman kerran haisteli maata,mutta muuten tarkkaili levollisena ja hyvävireisenä minua.

Seuraaminen kytkettynä 8
Juoksussa Saaga pompsahteli koko juoksupätkän. Pientä epätarkkuutta oli, mutta nauhalta nähtynä aika ok juttu kuitenkin. Pelkäsin pahempaa.

Seuraaminen vapaana 8
Juoksun otin varovaisemmin ja Saaga hallitsi hyppelyhalunsa, mutta jossain käännöksessä se hypähteli ja jossain kohtaa nuuhki maata (nämä tiedot sain nauhalta). Paikka oli aika kiinni minussa, mitä se yleensä ei ole.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
Käskytin ja koira lähti menemään maahan. En tarkistanut asiaa, ja Saaga jäikin seisomaan. Pahus! Jännä, miten vaikeita jätöt ovatkaan tälle koiralle välillä.

Luoksetulo 10
Kaunista menoa alusta loppuun.

Liikkeestä seisominen 10
Vähän kökkö seuraamislähtö, mutta jäi hyvin seisomaan ja odotti kauniisti.

Estehyppy 10
Minusta Saaga hiukan varasti hyppyyn lähtiessään, mutta tuomari ei huomannut. Itse suoritus oli hyvä.

Kokonaisvaikutus 9

Eli saatiin ykköstulos -Nauru- pisteitä 167 ja oltiin kolmansia. Kakkosella ja kolmosella oli samat pisteet, mutta toisella oli varmaan seuraaminen taluttimetta parempi, ja se ratkaisi asian.  Nyt sitten olisi enää yhtä vaille TK1. Saas nähdä, saadaanko sitä ennen huhtikuun avo-luokan kisaa.

Sankaritar ja pokaali

Vähän on pieni tämä ruokakuppi!