Käytiin hyytävässä viimassa Kristiinan kera treenaamassa tokoa veneiden keskellä. Meikäläisen ääreisverenkierto on huono, joten tuntui sangen nopeasti siltä, että sormet irtoavat käsistä. Hrrr! Saagan kanssa tehtiin kapulanoutoa. Viimeksi ollaan tehty sitä ties milloin, silloinkin Krissen kanssa. Käytettiin samaa tekniikkaa taas, eli Saaga istui viereen ja heitin kapulan Krisselle, joka laski sen maahan, jos Saaga pysyi kiltisti paikallaan. Ensimmäisellä kerralla koira laimeasti syöksähti kapulan perään, mutta jo toisella kerralla jäi kauniisti sivulle. Se sai palkan ja sitten vasta hae-käskyn. Hakeminen sujui hienosti ja hyvällä otteella. Juoksin Saagasta poispäin ja se kapula suussa perässä kunnon laukalla. Tätä toistimme pari kertaa. Sitten heitin kapulan maahan aika lähelle. Saaga istui vieressä kuin liimattuna palkkaa odottamassa ja lähti liikkeelle vasta hae-käskyllä. Eli noutoliike on hyvää vauhtia edistymässä. Lopuksi tehtiin yksi luoksetulo, joka oli taas aivan mallisuoritus. Sitten Saaga pääsi autoon ja Assi tuli odottelemaan vuoroaan. Friscon treenien jälkeen Assi teki ruutua. Targetilla oli nami, jonka syötyään koira kääntyi minuun päin ja käskin sen maahan. Se sai palkan maahan ja sitten vapautuksen. Tätä toistettiin kolme kertaa. Viimeisellä kerralla jätin koiran ruutuun, kävelin poispäin ja kutsuin ruudusta sivulle. Ihan hienosti ja hyvällä vauhdilla Assi tuli oikeaan paikkaan. Luoksetulon pysäytystä teimme. Yksi ihan hyvä pysähdys tuli, mutta sitten ote hervahti. En ruvennut tahkoamaan liikettä, kun hampaat jo kalisivat. Joulun jälkeen pitää alkaa taas aktiivitreeni tokossakin ainakin Assilla.

Hain Satun ystävällisesti Hyvinkäältä hankkimat sadepuvut Eijalta. Kiitos Satulle avusta! Niitä piti kokeilla heti kotona. Assin puku oli ihan oikeaa kokoa.

2153345.jpg

Saagan puku on kyllä aika iso. Tilasin isomman koon riskillä, kun tuota Assin kokoa ei ollut kuin yksi. Täytyy nyt katsoa, millainen puku on käytössä ja pitääkö jotain ompeluhommia tehdä puvun pienentämiseksi. Saaga ei kyllä yhtään ollut innostunut puvustaan. Assi kesti pukemisen tyynesti. Alhaalla roikkuva häntä kielii, ettei ihan rento olo ole kuitenkaan.

2153347.jpg

Sinänsä puvun väritys pukee Saagaa oikein hyvin. Nämä vanhat Hurtan puvut ovat minusta paljon nätimpiä kuin uusi malli.