Vein Saagan aamulla yhdeksän jälkeen MarVetiin. Saaga sai unipiikin ja oli jo parin minuutin kuluttua aika kanttuvei. Minulle luvattiin ilmoittaa, kun Saaga on herännyt ja varoitettiin, että voi mennä iltapäivään asti. Vähän alkoi olla puolen päivän jälkeen samanlainen olo kuin leijonalla pienessä häkissä. Tallaa vain ympäriympäri eikä osaa tehdä mitään. Kahdelta soi puhelin. Saaga oli heräämässä ja kaikki oli hyvin. Lähdin ajelemaan kohti Haminaa. Potilas tepsutteli hiukan pöllyssä, mutta omin jaloin ja piippailen kertoi, kuinka kurjaa oli tehty. Se hyvin määrätietoisesti meni autolle ja hyppäsi sisään, vaikka olin suunnitellut nostavani sen. Sitten palelsi ja itketti. Onneksi olin ottanut villashaalin mukaan ja käärin sen koiran ympärille. Saaga rauhoittui.

Tervetulojoukot haistelivat ihmeissään voimakkaita eläinlääkärihajuja. Olin viritellyt työhuoneeseen patjan ja sinne opastin Saagan, joka pöllämystyneenä istui eikä muuta osannut.

Kun kehoitin käymään maate, olo vähän helpottui.

Peittoa päälle - ja kohta Saaga oli unten mailla.

Assi ja Friida jäivät vartioon.

Jonkun ajan kuluttua Saaga pomppasi ylös.

Kaverit katsovat vähän huolissaan.

Eteisessä Saaga seisoskeli jonkun aikaa silmät puoliummessa. Vein sen ulos ja se pissasikin.
Sitten tarjoiltiin vähän ruokaa kaikille. Herkkupalat Saaga kupista haali, mutta nappuloiden kohdalla kiinnostus lopahti. Eivät tainneet voimat riittää nappuloiden jauhamiseen.

- Juu ei kiitos. Tämä riittikin.

Jonkun aikaa Saaga kulki levottomana. Sitten se hyppäsi Elsan mylläämään sänkyyni ja kävi huokaisten makaamaan. Kun sitä taas itketti,kävin sitä silittelemässä ja se auttoi. Friida oli ylen huolestunut Saagan ääntelystä. Se kävi makaamassa sen vierellä ja nuolemassa. Sitten laitoin verkon makuuhuoneen oven eteen ja muut koirat saivat jäädä verkon taakse. Saagalle annettiin leporauha.

Krooh!

Toivottavasti krapula hellittää pian.

PS. Itse leikkaus oli sujunut hienosti ja kohtu ynnä muut poisotetut olivat olleet hyväkuntoiset ja terveet. Ainakin kaksi viikkoa hihnalenkkejä tiedossa. Saaga-rukka! Haava on liimattu kiinni eikä muuta lääkettä tullut kuin kipulääkettä. Punainen puku suojaa haavaa hyvin, joten en laita kauluria kuin silloin, kun itse olen poissa. Toivotaan rauhallista yötä meille kaikille.

------

Saaga was operated today. All went well. Now she is at home. She is still little mixed up of the sleeping medicines and cries every now and then. But she will be allright tomorrow. I hope.