Talviloman loppupuoli on mennyt Friidalla vieraisiin koiriin tutustumisessa. Mutta ensin tavattiin tuttuja.

Perjantaina tuli muutamaksi tunniksi vieraisille sisko Freesia ja veli Francisco. Herran jestas sitä hulabaloota! Ensin laitoin kaikki kolme keittiöön portin taakse. Siellä kävi mahdoton myllerrys ja paini. Käytin tilaisuutta hyväkseni ja vein kolme isoa hyvälle lenkille. Kun palasimme, hirveä kiljunta kuului keittiöstä ja lattia oli kaameassa kakkasotkussa. No, pennut pääsivät jalkapesulle kukin vuorollaan, lattia kuurattiin ja sitten annettiin vähän viiliä välipalaksi.

-----

On Friday two Friida`s siblings came to visit for a few hours. The three puppies were quite wild in the beggining. They met their mother and aunts and after few hours they were very tired. I was really happy, when the puppies were taken away. One puppy is enough.

Sitten avarrettiin vähän maailmaa. Keittiön portti avattiin ja tuli pari huonetta lisää tutkittavaksi. Ynnä äippä pääsi haistelemaan lapsiaan. Muut olivat turvassa olohuoneen portin takana.

Työhuoneen lattialla oleva pölynimurin letku muodosti jo hiukan uupuneille lapsosille selvästikin pesän.

Friida tuskin nukkuu, vaan epäilen, että kuvassa neiti narskuttaa  pölkkärin johtoa. Vieraat viattomina.

Johto käy tyynystäkin.

Riemukolmikko heräilemässä ja valmiina uusiin puuhiin.

Kun olohuoneen portti aukeaa, pääsevät isot ja pienet tutustumaan toisiinsa. Elsa taitaa suunnata pakopaikkaansa eli nojatuoliin.

Assi ja Freesia  - Assi oli tosi rauhallinen, vaikka ipanoita oli kolminkertainen määrä. Ehkä se tiesi, etteivät kaksi ylimääräistä ole jäämässä, eikä viitsinyt tuhlata pörinäkasvatusta näille.

Assi ja Saaga intoutuivat leikkimään. Pikkupoikaa tällainen isojen riekku vähän jännitti.

Se tarkkaili tilannetta hartaasti turvassa tuolin alla.

Vielä hetki jaksettiin painia, mutta sitten Duracell-paristojen lataus loppui kaikilta.

Krooh!

Pennut jatkoivat matkaa - ja meidän Friida oli todella rättipoikkipuhki koko loppuillan. Mutta hauskaa oli!

---------------

Lauantaina

menimme Saagan kanssa Homeetan järjestämään Tuija Kokkosen koulutukseen Kouvolaan. Friida jäi isojen kanssa kotiin, sillä se sai  luvan alkaa treenata emännän pitempien poissaolojen kestämistä. Koulutus oli hyvä. Olin niiiin kesäterässä ja ajoituksien kanssa myöhässä, mutta saatiin me jotain aikaan. Saaga teki vielä mediesteillä rataa. Välillä se väsyi, mutta jaksoi tsempata loppuun asti. Kiviharjun Johanna kuvasi meidän treeniä ja muokkasi siitä näin hienon koosteen (kiitos, että jätit pois sen mahalennon!).

Treenin jälkeen vein Saagan kotiin, pissatin isot koirat ja lähdettiin Friidan  kanssa Windylään kylään.

Windy, 3 v, teki Friidalle selväksi, että hän on iso ja Friida rikkahippunen. Kerran se ärähti Friidan hössötystä -

- ja Friida katsoi parhaaksi mennä tuolin alle turvaan. Ei Windy sille paha ollut, sitä vain ei TODELLAKAAN kiinnostanut mikään sen kotiin tunkeutunut pieni ipana, joka vei sen emännän huomion.

Wili, 10 v, oli sen sijaan hyvin ystävällisen kiinnostunut Friidasta.

Pieni neiti oli oikein tyytyväinen, kun löysi aloitetun luun ja sai vielä maata matolla sitä syömässä. Meillä kun mattoja ei ole lattialla. Meikäläinen kyttäsi kyllä pikkuneitiä todella tarkkaan ja kyöräsi tämän tästä pientä pihalle, ettei vesivahinkoja synny.  Pihalla olikin oikein kivaa.

Täältä tulee hirmuinen Friida -

- ja tänne menee. Wili katsoo ihmeissään.

Ulkolämpötila oli plusasteista, joten Friidakin tarkeni hyvin ulkosalla.

Ja vauhdin hurmaa riitti pitkäksi aikaa.

Kiitos Windylän väki. Friida oli kiltti vieras, eikä lirautellut sisään eikä kiusannut isoja koiria. Kun siitä ei oltu kiinnostuneita, se keksi sitten omaa kivaa kuten palloleikkejä ja silleen.

--------

On Saturday I and Saaga went to the agility training. Because we have had several month`s pause, my skills were rusty, but the exercise did so good for both of us. After training I took Friida to see my friend`s shetland sheepdogs Wili and Windy. Windy wasn´t very happy of Friida´s visit, but Wili liked Friida and was interested of her. Because the temperature was quite nice out, Friida played in the snow on the yard.

--------------

Tänään sitten lähdettiin Saagan ja Friidan kanssa tapaamaan uima- ja tokokaveriamme Friscoa Mansikkalahden koirapuistoon, jossa ei ollut muita koiria.

Frisco on taannoin menettänyt kulkusensa, mutta olihan sillä sentään jäljellä frisbee.

Frisco ei ollut yhtään kiinnostunut Friidasta, mutta juoksemisesta ja leikkimisestä Saagan kanssa sitäkin enemmän.

Eikä Saagalla ollut mitään sitä vastaan. Niinkuin alla olevista kuvista näkyy.

 

 

 

Friida katseli menoa kiinnostuneena, mutta touhusi omia leikkejään. Välillä kävi äippä vähän pyöräyttämässä, mutta silloin piti mennä turvaan Krissen jalkojen väliin.

Näin!

Friscokin kävi kurkistamassa Friidaa, joka ei pelännyt, muttei ollut ylen innokaskaan tutustumisessa.

Hiphei, taas mennään.

Sitten mentiin kotiin laittamaan mustikkapiirakkaa, sillä vielä yksi koiravieras oli tapaamatta. Uljas emäntänsä ja isäntänsä kanssa saapui päiväkahveelle.

Uljas kyllä haisteli Friidaa ja tervehti kohteliaasti,mutta ei sitäkään kiinnostanut pätkääkään noin pieni ipana.

Onks mun vielä pakko seurustella ton kanssa?

Saaga oli niin onnellinen Uljaksen väen vierailusta, että se kiekui tämän tästä. Siispä sitruunapanta kaulaan huutohaluja hillitsemään. Tytär vielä tekee kiusaa äidilleen. Panta kyllä selvästi hillitsee Saagaa, vaikken sitä muistanut päälle laittaakaan.

Nyt on lomat lomailtu, pentu käynyt taloksi ja nyt se alkaa opetella työpäiväelämää. Saas nähdä, miten se sujuu. Sen verran puuhakas on viikko ollut, ettei ole järin levännyt olo. Mutta kevättä kohti mennään, joten eiköhän se tästä.

--------

Today Friida met two dog gentlemen. Poodle Frisco and Saaga  chased each other in the dog park. He wasn`t at all interested in Friida. In the afternoon came westie Uljas to a visit with his people. He wasn´t interested in Friida either. Friida has behaved very well with the new acquaintances. She wasn´t afraid of them, but wasn´t a pain in the ass either.

Tomorrow my winter vacation is over. Friida has to learn to be alone with the other dogs during my working hours. Luckily my days aren´t very long. But hope all goes well.