Aamulla huristeltiin Saagan kanssa kahdestaan kohti Helsinkiä ja Purina-Areenaa. Maisemat olivat postikorttimaiset, taivaan sävyt aamun koittaessa sellaiset, että olisi tehnyt mieli monta kertaa ajaa auton tien sivuun ja tähtäillä kameralla. Mutta hillitsin itseni ja ajelin hyvin tyhjillä teillä perille asti.

Purinalla oli jo täysi sähinä päällä. Saaga oli molemmilla radoilla hyvin loppupäässä kisaamassa, joten rataan sai tutustua aivan rauhassa ja sitten lämmitellä ja verrytellä itseä ja koiraa. Olin pakkasen takia pyntännyt Saagalle fleecehaalarin ja päälle Back on Track-manttelin, joten hyvät vällyt typykällä oli joka tapauksessa. Kaislan emäntä Kirsi oli paikalla ja lupasi kuvata meidän ekan radan.

Ensimmäinen hyppyrata sujui periaatteessa ihan ookoo, mitä nyt tuli kaksi kieltovirhettä, yksi muu virhe, josta en oikein nauhaltakaan heti nähnyt, oliko kyseessä mahdollisesti rima tai kosketus. Joka tapauksessa ekan hypyn kieltoa ja keppikieltoa korjatessa meni aikaa ja saatiin viidentoista virhepisteen lisäksi reilun kuuden sekunnin ihanneaikaylitys.

Toinen rata oli erittäin juoheva agilityrata. Pussikin oli paikalla ja vähän se jännitti, sillä aikapäiviin ei pussia oltu tehty. Tosin kyseinen este ei koskaan ole Saagalle ongelmia tuottanut. Eikä tuottanut tälläkään kertaa. Ainoa virhe tuli, kun Saaga meni putkeen edellä, minä juoksi putken ohi matkalla A:lle - ja Saaga palasi putken alkupäästä takaisin. Se varmaan kuuli juoksuni ja sille tuli kesken kaiken hätä, minne emäntä menossa ilman sitä. Kieltohan siitä tuli ja sitä korjatessa meni sitten aikaa. Kepeille meno sujui hienosti. Kontaktit menivät hyvin ja niitä me teimme myös pitkään, joten aikaa kului niihin reilusti. Sinänsä tietoinen valinta, sillä haluan, että myös kisoissa kontaktit ovat kunnossa, ennenkuin rupean niitä nopeuttamaan. Kaiken kaikkiaan rata oli oikein hyvä melkein kahdentoista sekunnin yliajasta huolimatta.
Anne Savioja tuomaroi molemmat radat, jotka olivat myös oikein kivoja aloittelijoille. 

Enks mä näytäkin ihan oikealta urheilijalta?

Väliajalla kävin siskon perheen luona ihanilla laskiaispullakahveilla ja saatiin Saagan kanssa olla lämpimässä. Jäätyneet sormet sulivat hiukan sisätiloissa. Purinalla lenkiteltiin. Saaga teki ennen ekaa rataa julmetut kakat, vaikka oli aamulla kakannut. Lisäksi se teki useita pissoja, mitä se ei ikinä tee. Nämä merkit viittaavat siihen, että hormonimyrsky on alkanut ja juoksut lähestyvät kovaa vauhtia. Voipi olla, ettei ensi viikonloppuna ole tokokisoihin asiaa.

Kirsille ja Helenalle kiitos ratojen kuvaamisesta. Yritän saada ne mahdollisimman pian myös tänne "ihailtaviksi".  Saavutettiin se, mitä lähdettiin hakemaan: kaksi tulosta. 

Kisareissu ja hormonimyrsky uuvuttivat pienokaisen eteisen lattialle.