Mittari on parin päivän ajan näyttänyt niin kovin mukavia lukemia. Taitaa se kevät kuitenkin olla jossain vaiheessa tulossa.

Eilen oli Friidan tokoiluaamu. Paikalla olivat

Foca, pyreneittenpaimenkoira

Oiva, beauceron

jengin kuopus, walesinterrieri Inka, 4 kk

ja olihan siellä Friidakin, joka happamana seurasi, kun emäntä kuvasi muiden hyppyjä.

Joukosta puutuivat Xena-bordercollie ja Inkki-sheltti.

Harjoittelimme askelsiirtymiä, kääntymisiä, askeletenemisiä, noutoa, hyppyä ja paikallamakuuta. Tällä kertaa makuu kesti melkein kaksi minuuttia ja Friida oli tosi hienosti. Kävin muutaman kerran palkkaamassa, mutta erittäin rauhallisesti Friida makasi, vaikka hallissa treenasi myös toinen toko-ryhmä ja häiriötä oli kyllä. Hyppy meni ihan upeasti, joskin kahdella ekalla kerralla sanan HYPPY ja itse suoritukseen lähdön välillä oli useampi sekunti. Kolmannella kerralla Friida lähti heti. Se jäi targetille odottamaan joka kerta. Oli hyvät treenit.

Sitten saapuikin jo seuraava ryhmä, myös schapendoes Ikwil, joka  tutusteli erittäin reippaaseen ja rohkeaan Inkaan. Ikwil yritti lipomalla rauhoitella hiukan tunkeilevaista pentua, mutta ei sanonut yhtään rumaa sanaa.

Vein Friidan kotiin ja nappasin Saagan mukaani sen toko-treeniin. Paikallamakuussa Saaga jäi vinoon, mutta muuten ei ollut probleemeja. Saaga meni maahan ekalla käskyllä, mutta pidin pienet sulkeiset asiasta juuri ennen varsinaista makuuta. Hyvin levollisesti se makasi koko piilossaoloajan. Sitten treenattiin ruutua. Lähetystä vuorotellen kahdelta eri suunnalta. Joka toinen kerta jätin sen seisomaan ruutuun ja menin palkkaamaan, joka toinen käskin sen maahan asti. Viimeisillä kerroilla se rupesi ennakoimaan  maahan menoa. Pahus. Tein liikkeestä istumista, hitaita askelia hihnan kanssa ja kiertämistä siivekkeen ympäri kera pysähdyksen. Ai niin, ja myös merkkiä. Tehokas oli aamupäivä.

Tänään sitten lähdettiin Kristiina ja Frisco sekä minä Assin ja Friidan kera Hyvinkäälle uimaan. Otin tällä kertaa Assin mukaan, kun ajattelin, että se kipeytyvälle jalalle uiminen on hyvää jumppaa. Olipa kiva olla kahden reippaan uimarin kanssa retkellä. Seuraavassa videopläjäys Johan Staruss nuoremman Kevään ääniä- musiikin säestyksellä.