Siis lenkityksessä. Olen lopen kyllästynyt kahteen puskutraktoriin nimeltä Assi ja Saaga, jotka lenkin alussa estottomasti kiskovat ja joita tämän tästä myöhemminkin lenkillä pitää muistuttaa säännöistä. Käsivarret kipeytyvät moisesta menosta ja olen erittäin huonolla tuulella välillä lenkiltä tullessani. Ennen Friidaa homma toimi oikein hyvin, mutta nyt on pakka mennyt sekaisin - ja päät näköjään myös.Niinpä tänään marssittiin kauppaan ostamaan kuonopannat kyseisille tyypeille.

On nähty kaksi tapaa reagoida. Saaga yritti ensin tassulla saada pannan pois - kielto- sitten se teki hyppy-pomppu-loikka-pukitus-tanssia aikansa. Ei auttanut. Vielä iltalenkillä se yritti heittäytyä maahan työntämään kuonoaan. Sorry, Saaga. Ei käy.  Assi taas näytti alistuneen heti. Mutta lenkillä se tämän tästä kävi hinkkaamassa kuononaan vaivihkaa minun koipeani vasten. Ei käynyt sekään. Josko nyt alkaisi mennä perille, miten lenkillä ollaan. Hope so.

Käytiin illalla agilitytreenissä.
Rata oli tällainen:

Kun maltoin pysyä kakkoshypyn takana riittävän kauan, että koira melkein tuli käteen, sain sen hyvin käännettyä hypylle. Nelosen jälkeen yritin jotain sylkkärin tapaista kepeille, mutta huitomiseksi meni. Siispä pieni pyörähdys, kun koira kääntyi nelosen takaa tulemaan ja saatto kepeille. Kasihypyllä oli jo kova vauhti ja Saaga kiisi ekalla kerralla putkee. Terävä sihahdus hypyn jälkeen sai sen kääntämään huomionsa minuun ja sen jälkeen päädyttiin loistavasti kepeille. Hypylle 12 vienti onnistui, kun olin reilusti koiraan päin kääntyneenä, saatoin sen kiertoon ja peruutin pois alta. Oikein hyvä harjoitus! Väliajoilla Friida seurusteli koirien ja ihmisten kanssa. Se oli reipas ja rohkea.

Huomenna on Friidalla toinen koulupäivä!

-----------

I have had enough of Saaga and Assi because they pull on their leads. My arm hurts because of that. They have behaved well on the lead before Friida came but nowadays they start the walks like they were traktors or something like that. So I went to the pet store and bought for both a collar that goes around their muzzles.If a dog pulls the head turns to the side. Saaga tried to get rid of it by jumping and rubbing the muzzle on the ground. Assi only rubbed her muzzle on my leg during the outing. Hope they soon learn how to behave on our walks.

In the evening we went to the agility training. The track was nice and I learned good ways to lead the dog. Saaga was very fast again and enjoyed a lot. When she was resting in the car, I took Friida out to meet people and dogs. She was very brisk. Tomorrow she will go to her agility class again.