Kun Assi vielä ontuu jalkaansa, kun yhtään enemmän sitä käyttää, lähdin aamulla tokoilemaan vain Saagan kanssa. Onpa tässä ollutkin melkein neljän kuukauden tauko. Reippaita tokoilijoita oli kasvihuoneella vain kaksi. Saivat Ata ja Saaga siis tehokoulutusta.
Aloitettiin paikallamakuulla. Menin piiloon ulos eikä Saagalla ollut mitään ongelmia ollut paikalla olemisessa. Sitten tehtiin sulkeisia, jossa koiria vuorotellen käskytetään istumaan ja maahan eikä kumpikaan saa reagoida toisen ohjaajan käskyihin. Välillä oli kummalakin vähän ennakointia, mutta varsin hyvin siirtymät tapahtuivat joka tapauksessa.
Sitten tehtiin seuraamista. Saaga teki hommia aivan loistavasti. Paikka oli hyvä, perusasennot loistavat ja työvire ihan huippu.
Jätöissä tarvittiin toistoa, kun maahan-käskyssä Saaga ensin jäi istumaan ja Seiso-käskyssä otti askelia. Toistojen avulla tuli taas oikein hyvä tulos. Luoksetulon pysäytys meni vähän pitkäksi, mutta minun käsimerkkini oli myös hidas. Pitäisi tehdä lyhyt ja terävä käsiliike. Estehyppy oli hyvä, kun otin loimen pois. Noudotkin olivat jo hyvässä välivaiheessa. Kaikenkaikkiaan olin enemmän kuin tyytyväinen Saagan työvireeseen ja taitoihin. Ja selvästi Saagallakin oli into tehdä hommia.

Päivällä tein radikaalin päätöksen. Assin turkki oli aika takussa. Laiska on ollut emäntä, myönnetään, ja kun sen turkkiin tulee varsinkin talvella paljon pehmeää pohjavillaa, se takkuuntuu helposti. Päätin ajaa koko karvapehkon pois. Säästän koiraa ja etenkin itseäni. Saagan kuitenkin kasvatan pitkään turkkiin ja tietysti Friidan, joten siinäkin on turkin hoitoa yltä kyllin. Antaa vanhempien koirien olla kevyemmässä karvassa. Nyt on neiti Passinen erittäin omituisen näköinen, mutta ainakin lenkillä se piehtaroi lumessa onnesta soikeana lyhyessä karvassaan.  Ei minusta trimmaajaa tulisi.Pesin kaikki koirat lenkin jälkeen ja huomenna ajelen Assin turkin ylimääräiset tupsut pois. Ja jos se silti on aivan kammottavan näköinen, Eija lupasi ensi viikolla auttaa siloittelussa. Juupa juu, ei trimmaajaa minusta TODELLAKAAN.

Ja kommentoijien pyynnöstä kuva:

Vaikkei koira niin häpiltä näytäkään, se oikeasti nauttii elämästä ja kevyestä olosta.

-------------------

I practiced obedience with Saaga and although we have had four months break, she was so good. She loves to work with me and hadn´t forgot anything.

Today I trimmed Assi´s coat short. Her coat was quite matted, and I decided to make her and my life easier. She enjoyed her short coat very much, but I am not  a very good trimmer. Tomorrow I must try to make the coat a little better looking. It isn´t easy, you know, because  I am not at all professional in that work.