Tänään mentiin tohtorille, sillä Assin cartrophen-ruiskeen aika olisi jo aikaa sitten ollut. Eipä sen puoleen, Assi on J/D-ruoan ansioista oikein hyvässä menossa. Sen verran viisas se on, ettei se hyppää autoon, jollei ole vauhtia vaan laittaa etujalat paksin reunalle ja odottaa, että palvelusväki pönnää ylös. Samoin kotona sänkyyn halutessaan joskus odottaa apua. Eli hyppääminen tuntuu ikävältä ja siksi se ei sitä tee. Viisas typykkä. Saaga sai rabiesrokotteen. Onneksi huomasin, että vanhenemispäivä on jo toukokuussa ja tuli sekin samalla hoidettua. Lisäksi vein molemmilta pissanäytteet varan vuoksi. Joku koira Elsan lähdön jälkeen on pissannut olohuoneen matolle ja liekö sama otus lirauttanut sänkyynikin. Kun Friida on poissaollessani häkissä, ei voi sen syyksi mitään näistä laskea. Ja koska isot koirat eivät hätiä sisälle tee, ajattelin varan vuoksi tutkituttaa pissanäytteet myös. Puhtaathan ne olivat. No, sänky on nykyään eliminoitu kompostiverkolla oleskelukelvottomaksi ja portti olkkariin suljetaan aina, kun en ole kotona. Muut tekstiilit ovat helposti pestävissä, jos joskus joku vahinko käy. Ovathan molemmat nartut leikattuja ja virtsankarkailu voi olla yksi, vaikkakin aika epätodennäköinen mahdollisuus. Mutta seurataan tilannetta.

Palkakaksi eläinlääkäriurheudesta kävin Mustista ja Mirristä ostamassa yhdet jäiset broilerinsiivet jokaiselle. Ostin vain yhdet, kun koskaan ennen ei tätä herkkua ole tarjoiltu. Vaan tarjoillaan kyllä tulevaisuudessa. Hetken ihmeteltyään koirat alkoivat rouskuttaa eikä kauan mennyt, kun siivet olivat kadonneet.

Eiliset kisat olivat radoiltaan kivat, mutta videot jätän laittamatta. Minua niin masentaa oma hitauteni, joka myös hidastaa koiraa. Saaga ei todellakaan tarjoa täysiä paukkuja läpi radan, vaan kohteliaasti odottaa emäntäänsä, mikä on ihan hanurista. Eipä tässä auta kuin opetella ohjaamista ja tsempata koira täyteen vauhtiin, meni syteen tai saveen. Mutta en minä silti lajia aio lopettaa. Niin hauskaa tämä on, vaikka kyvyt ovatkin rajalliset.

Illalla taas treenataan agilitya kera Saagan ja Friidan. Ekat ulkotreenit! Ihanaa!