Saagan kanssa osallistuimme tänään Haminassa piirimestaruustokokisojen alokasluokkaan.  Koirakkoja oli 16. Tuomari toimi myös liikkeenohjaajana. Ensin oli luoksepäästävyys. Saaga istui hiljaa paikallaan, kun tuomari tuli, rapsutti  ja poistui. Kun hiljaa kehuin koiraa, tuomari kääntyi ja sanoi:"SHHH!" Ekaa kertaa minun kisauralla ei saanut koiraa kiittää tässä kohtaa. Kehusta ei sakotettu, joten Saaga sai kympin.

Sitten oli paikallamakuu, sangen värikäs sellainen. Saaga sai reunapaikan, koska oli kisan eka suorittaja.Toisena oleva sheltti ei suostunut menemään maahan, joten ohjaaja joutui poistumaan rivistä. Sitten oli kaksi belgianpaimenkoiraa tai jotain sen näköistä, musta ja ruskea. Saaga meni maahan hienosti ja jäi paikalleen, niinkuin oletinkin. Viidentenä rivissä oleva göötti lähti kävelemään ja ohjaaja poistui  kentän laidalle sen kanssa. Sitten musta koira nousi ja kävi ärhentelemään ruskealle, joka nousi myös rähisemään. Ohjaajat palasivat koirien luo ja poistuivat kentän reunalle. Mitä tekee Saaga? Makaa kuin sfinksi, katselee kiinnostuneena muiden puuhia ("Onpas tämä liike tosi jännä. Toisko joku popcornia?) eikä liiku mihinkään. Oma pikku kulta! Lopulta siis paikalla makuussa oli kaksi koiraa jäljellä. Sen enempää jännitysmomentteja ei enää koettu vaan palattin koirien luo. Saaga sai kympin ja toinen koira kahdeksan. Tiesin, että Saaga on aika luotettava paikallamakuussa, mutta tämä oli kyllä huippunäyte 15 kuukauden ikäiseltä vauvelilta. Sitten odottelemaan, sillä muiden ryhmien paikallamakuut tehtiin heti perään.

Lopulta päästiin liikkeiden tekoon. Seuraamisesta kytkettynä saatiin kahdeksan. Tuomari ei tykännyt meidän täyskäännöstyylistä, joka siis ei ole itse keksitty vaan meille opetettu. Minusta Saaga seurasi tosi hyvin, paikka ja kontakti pysyivät hyvin. Pisteitä kahdeksan.

1888287.jpg

Hmm, ei tuo emäntä näy edelleenkään osaavan relata, vaikka minä osaan seurata näin hyvin.

Vapaana seuraamisessa noudatin tuomarin ohjeita täyskäännöksessä eli käännyin oikealle, vaikka tätä käännöstä ei Saagan kanssa olla ikinä tehty. Osasi se. Seuraaminen sujui jälleen mallikkaasti ja nyt tuomari oli tyytyväisempi ja antoi yhdeksän. Sitten oli liikkeestä maahanmeno. Saaga meni maahan, mutta ei riittävän nopeasti tuomarin mielestä, joten piste sakotettin ja saatiin yhdeksän. Luoksetulossa Saaga laukkasi sivulle, mutta koska se ei tullut miljoonaa (varmaan eilinen agilityleiri vähän painoi), rokotettiin piste vauhdista ja saimme yhdeksän.

1888298.jpg

Saaga odottaa särmänä kutsua tulla sivulle.

Liikkeestä seisomisessa piti antaa kaksi käskyä. Siitä tulokseksi 6,5. Tämä olikin eniten vaiheessa oleva liike.  Estehypyssä Saaga hyppäsi, kääntyi yllättäen tosi hienosti, pysyi paikallaan, mutta tarvitsi kaksi käskyä istumiseen. Sen mielestä viimeistään tässä vaiheessa olisi jo ollut syytä palkata jo seisomisessa ja taisi tehdä protestin. Pisteitä saimme yhdeksän tästäkin. Ai juu, ja kokonaisvaikutelma täysi kymppi.

1888304.jpg

1888317.jpg

1888326.jpg

Joka tapauksessa saimme yhteispistemääräksi 178, kun 200 on maksimi ja reilun ykköstuloksen. Jeee! Saaga sijoittui kisassa viidenneksi, jääden pari pistettä neljännestä sijasta. Tuomari oli tiukka, eikä siinä mitään, toki voi tiukka olla, mutta jälkikäteen kenkutti, kun kuulin paikalla olleilta, että hänen linjansa löystyi aika lailla kisan edetessä ja reilusti pisteitä herui heikoistakin esityksistä. No, emme ole moksiskaan, vaan suuntaamme kahden viikon päästä Nastolaan syksyn toiseen  - ja viimeiseen- kisaan. Kisaamme edelleen alokasluokassa, sillä saamme näin kisakestävyyttä molemmat tähtäimenä TK 1-koulutustunnus.

Kotkan Koiraystäväin Seuran toinen joukkue (eli Saagan joukkue) tuli piirimestaruuskisoissa kolmanneksi. Kaikki muut olivat jo liuenneet paikalta, joten Saaga pokkasi mitalin koko joukkueen puolesta. Hamina voitti suvereenisti ja Imatra oli toinen. Onnea heille.

1888334.jpg

Ruusukkeita, mitaleita ja koiranruokapusseja koko joukkueelle. Nyt jo hymyilyttää.

Käytiin me väilllä agileirillä yhdellä koulutustuokiolla, mutta Saaga oli selvästi väsynyt edellisestä päivästä ja tokokisasta, joten vaikka se teki ihan kiltisti rataa, into puuttui.  Nyt pidetään pari päivää täydellistä treenipaussia ja kunhan nuo Nastolan kisat ovat ohi, pidetään Saagan kanssa pidempi tauko.

1888356.jpg

Prinsessa Ruusunen nukkuu hyvin ansaittua unta.

Kiviharjun Johannalle jättikiitos pikaisesta tokokuvatoimituksesta. Hienoja kuvia!