Tänään lähdettiin kevään viimeisiin uimatreeneihin Hyvinkää koirauimalaan.



Mukana musta Frisco ja valkoinen Manu. Poikaosasto.




Ynnä musta Friida ja valkoinen (tai sinne päin) Saaga. Tyttöosasto.


Friidaa ja Saagaa piti uittaa ensin noutajahihnassa. Friidaa siksi, että se ei olisi malttanut mennä altaaseen vaan se olisi juosta porhallellut altaan viertä päästä päähän. Hihnan kanssa oli helpompi tehdä selväksi, että hei, me ollaan täällä niinku uimassa.
Saagalle hihna oli pakote, jonka avulla se ohjattiin rampille ja lempeästi kannustamalla saatiin uimasille.




Saagalla ei ole uimisessa mitään muuta ongelmaa kuin se, että jalkojen irroittaminen pohjasta on vaikeaa. Hirmuista räiskytystä tassuilla tarvitaan, ennenkuin uimaan päästään. Sitten ei ole mitään hätää. Muutaman kerran mentiin hihnassa ja altaan päässä sai aina Frolicia. Namipalkkaus kannatti, sillä kun otin hihnan pois, Saaga meni rampille ihan itse ja kovasti kehuttuna ja kannustettuna irtautui uimaan  monta kertaa. Jes!



Tytär kannusti äitiä vastarannalla.



Ja taas mennään.



Ohittaminen sujuu tyylikkäästi.



Friida toimi vastaanottokomiteana myös tälle kaksikolle.

Toinen blondi, Manu, aloitti myös hihnassa ja lisäksi pelastusliiveissä, jotta peräpään hallinta olisi helpompaa. Totinen poika oli Manu irtaantuessaan rampilta.Mutta kohta se rentoutui ja noutokin sujui. Lopulta saattoi liivinkin ottaa pois ja uiminen sujui itsenäisemmin.



Frisco on uimisessa jo kokenut kehäkettu eikä sillä ole mitään probleemeja uimaan menemissä.



Vähänks on kivaa yhdessä näillä kavereilla.




Friida plätsäytti itsensä vauhdilla vesille ja nouti lelua hyvin pontevaan tyyliin.



Mustat voittivat kyllä uimisessa, mutta sinnikkäät valkoiset olivat hyviä kakkosia.

Kotimatkalla kuorsasivat kaikki.

Illalla menin Saagan kanssa vielä toko-treeneihin. Vähän väsynyt Saaga oli, mutta saatiinpa tehtyä loistava istuminen. Tehtiin ruutu, jossa ei ollut targetia ja Saaga pysähtyi ja kävi makaamaan hienosti. Tehtiin tunnari ja Saaga löysi oman loistavasti. Tehtiin seuraamista, mutta se ei ollut priimaa. Tehtiin luoksetuloa, jossa ongelmana on hidas vauhti. Samoin metskunoudossa. Hyppynoudossa vauhti on vähän parempi. Kun kesäkuussa menen Korrien toko-koulutukseen, pitää kysyä hyviä vinkkejä vauhdin kasvattamiseen. Saijaltakin sain kyllä oikein toteuttamiskelpoisia ehdotuksia, joita aletaan kokeilla tulevalla viikolla.