Voi että oli mukavaa. Eikä paleltanutkaan sen jälkeen, kun olin Saagan kanssa vetäissyt muutaman keran radan. Saaga oli erittäin innoissaan koko ajan ja kun vielä älysin lopettaa siihen, että se oli erittäin hyvissä fiiliksissä enkä tahkonnut enempää, olin enemmän kuin tyytyväinen itseeni.

Saagan treenirata (jonka alkuosan esteistä ei ole varmaa muistikuvaa enää, vaikka oltiin vain joitain tunteja sitten treenaamassa  )

Mutta jotenkin tälleen se ehkä oli. Kutosen takaakierrossa osoittautui minulle parhaimmaksi ja nopeimmaksi tavaksi, kun tein persjätön kutosen jälkeen ja pistin töppöstä töppösen eteen. Silloin ehdin heittää Saagan oikeaan putkeen.

Friida ehti tehdä tänään kolmea radan pätkää.

Terhin hyppyradat:

Kirjainrata tehtiin ensin, eli tavoitteena koiralle nopeita käännöksiä ja ohjaajalle nopeita ennakoivia valsseja. Ehdottomasti pitää vielä treenata, vaikka kohtalaisesti sain Friidan kääntymään, jos vain olin riittävän ajoissa käskyttämässä.

Punaisen viivan treeni oli takaavientejä ja käännöksiä. Ennen viimeistä putkea oleva hyppy ohjattiin takaaleikkauksella, muuten taas valssattiin. Ja hiki tuli. Onneksi Hannele oli Kiiran voittonollan kunniaksi tuonut virvokkeita ja kakkuja, jotta voitiin tankata välillä.

Annukan treeni:

Tätä ei päästy tällä kertaa kuin ensimmäisille kepeille asti, sillä jäimme hiomaan hyppysarjaa  3-7.

Ensin koitettiin takaaleikkausta, jossa minä pienellä vekillä ja vartalonkäännöllä yritän kääntää koiraa oikealle hypyn neljä jälkeen. Kun pallo laitettiin siivekkeen taakse, taipuihan Friida, mutta kyllä meikäläisen vartalon koordinaatiokyky on ihan hanurista. PItäisi tuhat kertaa harjoitella ilman koiraa. Mutta juu, kyllä tätä vielä opetellaan. Sitten tehtiin toisella tavalla, eli kutsuin Friidaa muurin luota, jonka eteen tein valssin, neloselle kahden käden ohjauksella ja pienellä vekkauksella - kääntyi muuten mahtavan hyvin meidän Friida-neiti - ja kun koira lukitsi renkaan, itse tein jaakotuksen renkaan sivussa. Kyllä koira kääntyi tiiviisti, eikä vilkaissutkaan A:lle. Siitä jatko hypylle ja kepeille, mutta kun minä olin niin haltioituneessa tilassa siitä onnistuneesta jaakotuksesta, ei hypylle vienti ollut hyvä, Friida tiputti riman ja pyörähti ennen keppejä. Tuo loppukin olisi kiva kyllä vielä kokeilla.

Halli oli hyvä, treenit olivat superit, niin oli seurakin - ja koirat ihan ihania !