Friidalla oli tänään koulupäivä, sillä menimme Salme Mujusen saalisleikkikurssille Kouvolaan. Homeetan Maria oli taas ollut asialla kurssia järjestämässä. Saalisleikin tarkoituksena on nostaa koiran viettitilaa lelujen avulla saalisviettiä hyväksi käyttäen. Salme suositteli leikkiä käytettäväksi palkintona jostain suorituksesta tai viettitilan nostamiseksi ennen esim. agilitykisaa, jos tarvis vaatii. Olin ostanut kaksi samanlaista pehmeän tuntuista patukkaa leikkiä varten.

Ensin oli vähän teoriaa ja sitten treenattiin leikkiä ilman koiria ensin yksin ja sitten pareittain niin, että toinen pareista oli vuorotellen koira ja toinen ohjaaja. Hauskaa!  Sitten hainkin jo Friidan treenaamaan. Friida kyllä innostui patukasta välittömästi,mutta se ei millään olisi malttanut irroittaa otetta suussaan olevasta, kun houkuttelin sitä toisella. Ideanahan on se, että ensin heitetään toinen patukka, ja kun koira hakee sen, se houkutellaan toisen patukan avulla luokse ja kun koira pudottaa ekan patukan, sille heitetään se toinen. Sitten taas houkutellaan pudonneella patukalla ja peli jatkuu näitä vuorotellen. Vaan neiti Friida piti jääräpäisesti patukan suussa, vaikka kuinka houkuttelin. Polvet alkoivat jo olla ihan jumissa, kun patukkaa pitäisi vetää houkuttelevasti maata pitkin.

Sitten laitettiin patukoihn hihnat, jolloin niitä oli helpompi vetää. Friida alkoi ymmärtää kupletin juonta ja juoksi hyvin innolla patukoiden perässä. Kovin tiukkaa otetta se ei vielä patukasta ottanut vaan tähtäsi hampaansa käsilenkkiin ja kiskoi siitä. Mutta idea ollaan kyllä opittu ja vietikkääksi koiraksi Friida havaittiin. Hyvä niin. Meinaan kyllä Saagallekin tätä leikkiä opettaa. Videota otettiin, mutta katsotaan, ilkeänkö laittaa sitä julkiseksi.

Rotukirjo kurssilla oli virkistävä. Portugeesi Friidan lisäksi oli kurssilla

sheltti Inkki

kurssin kuopus 14-viikkoinen russelityttö Ryyni

katalonianpaimenkoira, jonka nimeä en muista

staffi Torsti

setteri Hessu

isoveljensä Touho

coctailkoira Hevi, jossa on muunmuassa malamuttia ja koirasutta

sekä puli nimeltä Puli. Lisäksi paikalla oli walesinterrieri, mutta silloin ei minulla vielä ollut kamera esillä.

Ainoastaan Hevin vietit olivat vähäiset. Muut olivat enemmän tai vähemmän innostuneita leikistä. Terrierit Ryynistä alkaen olivat aika huippuja, mutta kyllä meistä muistakin potkua löytyi.

Kiinnostava päivä. Tätä harjoittelemme.

-------------

Today I went with Friida  to a training where we practiced playing using the prey drive of a dog (hope the word is even close right!). The play method can be used after an agility competition or to rise the dog's feelings before the competition. Friida was quite a good begginer and had some prey drive in her. We must do the playing every day. I will do the same with Saaga too. In the photos you can see, what kind of dogs were in the training. Interesting group of dogs! And all of them did quite well, thoug the grey one, who has some wolf blood in it was a bit shy.

What an interesting day!