Kun työt ovat alkaneet, vapaalla laiskottaisi. Pitkään mietin, viitsinkö ajaa Kouvolaan asti möllitokoilemaan, mutta kun piirimestaruudet häämöttävät, oli pakko vähän tsekata tilannetta. Niinpä koirat autoon ja menoksi.

Tuomarina toimi Vainion Marjo. Avoimeen luokkaan ilmoittautui viisi koirakkoa, joten ihan hyvä paikallamakuuryhmä saatiin. Saaga makasi kolmantena eli molemmilla puolilla oli koiria. Piilossa auton takana pystyi viereisen auton ikkunan heijastuksesta tarkkailemaan omaa koiraansa. Pienen etutassujen asennon muutoksen Saaga teki, mutta muuten se makasi hienosti alusta loppuun. Häntä viuhtoi vimmatusti, kun palasin vierelle, mutta ei se onneksi noussut. Saatiin liikkeestä kymppi.

Seuraamisella lähdettiin yksilösuoritukseen. Harjoitellessa koira oli ollut oikein hyvä, mutta kisassa aivan surkea. Jo lähdössä Saaga jäi haistelemaan, joten jouduin käskyttämään sitä uudestaan. Juostessa se pomppi pari kertaa ylös päin ja muutenkin oli välillä missä sattuu. Kiltti tuomari sentään antoi 6 ½. Selkeästi jotain tapahtui sen sielunelämässä harjoittelun ja kisanalun välillä. Rasitus sentään! Maahanmeno oli ihan jees ja Saaga pysyi kauniisti paikallaan, kun kävin takana. Mutta kaksi kertaa piti käskeä, ennenkuin neiti suvaitsi istumaan nousta. Ihan uusi juttu tämä! Pisteitä 8½. Luoksetulossa typykkä pysähtyi hyvin käsimerkkiin ja laukkasi rivakasti vierelle. Kymppi tuli. Oikeassa kisassa ei varmaan ihan noin paljon, mutta olin enemmän kuin tyytyväinen Saagan suoritukseen. Liikkeestä seisominen meni myös ihan hyvin. Pysäytin Saagan pöllösti niin, että huitaisin mennessäni sitä kädellä. Ei ollut tarkoitus mitenkään käsimerkkiä antaa. Mutta siitä vähän rokotusta, eli 9½.  Siitä olin tosi tyytyväinen, että Saaga pysyi paikallaan takaakierronkin. Osaahan se sen treeneissä tosi hyvin, mutta kisatilanne on erilainen. Noutamiseen Saaga lähti reippaasti, palasi laukalla, mutta leikitteli kapulalla ja vähän jäysti sitä. Siksi pisteitä 8. Olin tyytyväinen vauhtiin, mutta tuo pureskelu oli kyllä ihan uusi juttu. Eli kun joku alkaa toimia, jossain toisessa kohdassa mättää. A-pu-va! Kaukokäskyt menivät muuten oikein hienosti, mutta siihen riivatun ekaan istumaan nousuun tarvittiin kaksi käskyä. Ja niinkuin me ollaan joka aamu sitä treenattu ruokakuppipalkalla. Pisteitä 9. Estehyppyyn Saaga lähti vähän laiskasti, mutta suoritus oli muuten ihan hieno, joten kymppi siitä. Kokonaisvaikutus oli 9. Me oltiin liikkeenohjaajan suosikkeja, kun Saagan meno on aika hilpeätä touhotusta.

Yhteispisteiksi kertyi 181 eli ykköstulos ja VOITTO! Sillä seuraamisella.  Ei tässä nyt hirmuisen varma olo tullut sunnuntain kisoja ajatellen. Koska Saaga nuoren ikänsä takia on vähän fiiliksillä vetävä koira, niin ei voi olla varma, miten se toimii milloinkin. Mutta viikonloppuna ollaan viisaampia.