Eilen mentiin Agi-Kotkien järjestämiin möllikisoihin kera Saagan ja Friidan. Assikin oli mukana, koska sillä oli edellisyöstä lähtien ollut maha ruikulla ja sen piti päästä useammin hädilleen. Ja mikäs oli Assin turistina ollessa, kun keli oli mitä mainioin, aurinkoa ja tuulta sopivassa suhteessa. Tuomari oli tullut oikein Oulusta asti, Tiina Leinonen nimeltään.

Ensin oli möllirata, johon suuntasivat sekä Friida että Freesia. Friidan rata sujui oikein hienosti, mitä nyt yhdessä helpossa paikassa ohjasin huonosti, kun vedin koiraa liikaa ja Friida ajoi ohi. Kontaktit menivät aivan upeasti. Friida osaa tehdä ne hyvin vaikuttavan näköisesti.

Freesia on vasta agilityn alkeiskurssilainen, mutta Fiia-pikkuemäntänsä halusi kuitenkin kokeilla möllirataa. Freesia on tehnyt aiemmin vain muutaman esteen rataa ja rimatkin ovat hypyissä olleet matalammalla. Kun alkuun päästiin, vähän aikaa meni hyvin, mutta sitten Freesialle tuli uskon puute ja se sukelteli hyppyjen alta. Lisäksi sitä vähän jänskätti uusi kenttä ja uusi tilanne. Mutta tästä on hyvä jatkaa. Ehdin ottaa muutamia kuvia Freesian suorituksesta.

Hypyt eivät tule tuottamaan Freesialle ongelmia, niinkuin näkyy, kunhan se oppii, että maksikoirilla rimat ovat aina korkealla.

Freesian putki

Matkalla seuraavalle hypylle.

Freesia A:lla

Voidaanko tämä katsoa kontaktisuoritukseksi? Freesia istui päättäväisenä paikallaan, sillä selvästi se tiesi, että palkkaa pitäisi tulla.

Friida sijoittui toiseksi möllikisassa ja nyt kisaajia oli kymmenen, joten ihan hieno sijotus.

Hyvä tyttö!

Palkintopallilla ei ollut mitään normirotuja, kun kolmanneksi tuli pon, toiseksi portugeesi ja voittaja oli beauceron. Oikealla tuomari  - ja Friida pitää hienosti kontaktia.

Kilpailevien radalla ei sitten Friida ihan ollut aina kartalla, ja ohjaajankin olisi pitänyt olla monissa paikoissa tarkempi. Hyviä pätkiä radassa kyllä oli. Alkuhypyn jälkeen oleva rengas oli hankalassa kulmassa, joten se meni ensin ohiajoksi. Kieltoja tuli sen verran, että hylky tuli, mutta kokemusta karttui. Suihkon Henna kuvasi Friidaakin kentän laidalta ja lähetti kuvat. Kiitos Henna! Nämä ovat siis Friidan ekat kisakuvat.

Saaga sen sijaan oli oikein hyvässä iskussa kilpailevien radalla. Paikoittain varmisteltiin, mutta olin kyllä rataan oikein tyytyväinen. Virheitä ei tullut, mutta yliajalle mentiin. Oltiin Saagan kanssa kolmansia. Figo, Freesian isosisko, oli hyvässä vireessä jälleen ja voitti möllikisat nollaradalla. Jee, hyvä Figo ja Minna!

Kolmonen ja ykkönen mahtuivat ruusukkeineen poseeraamaan samaan paksiin. Hienot typykät!

Videollekin meidän radat saatiin, joten tässä tarjolla portugeesienergiaa Friidan ja Saagan tapaan.

Saagan oikea korva alkaa olla jo aika hyvä, mutta vasemmasta tulee vielä ruskeaa töhkää. Jatkamme hoitamista.