Kyl ollaan saatu nauttia pakkasista aivan ylen määrin täällä etelän merilläkin. Ja kun oikein kylmenee, pitää nuo SENIORitatkin pakata kunnon tamineisiin, ettei vanhoja luita viluta.

Tässä koirakolmikko poseeraa täydessä tällingissä. Kun lenkit eivät hyisinä päivinä ole olleet päätä huimaavan pitkiä, tuntuu siltä, että koirien pukemiseen menee enemmän aikaa kuin ulkona olemiseen. Ja nämä kuitenkin antavat itsensä pukea ihan nätisti. Pynttäyksen aikana olen todennut, että minusta ei tulisi kyllä tarhan tätiä, joka näinä päivinä pieniä ihmisenalkuja pukee  useita kertoja  toppavaatteisiin ja riisuu taas pois.  Tänään pakkanen oli hiukan hillitympää (-15 astetta -hrr) ja tehtiin neljänkymmenen minuutin hihnalenkki. Koiria ei paleltanut, sillä niillä oli hyvä meno päällä.

Rouvakoirallekin vein tänään Back on Track-loimen aamulenkkejä varten. Rouvakoira oli niin pörheänä, kun se oli eilen pesty ja föönattu ja sille oli leikattu lyhyt pyllykarva. Eli nyt sillä on oikein etuturkin raja. Okei, etuturkki on pari hassua senttiä  pitempi kuin pyllykarva, mutta siitä se lähtee hiljalleen kasvamaan. Rouvakoira tuoksui ihanan kukkaistuoksuiselta. Pentuset ovat jo havainneet, että kas, meitähän on täällä useita ja mehän voidaan leikkiä. Pontevaa paininalkua on jo nähty ja tomeraa pikkuhaukkua kuuluu lelukoiran näköisten otusten suusta. Kameraa ei tänään tullut mukaan, mutta kun sunnuntaina menen koko päiväksi pentusten nannyksi, tulee varmaa otettua koko audiovisuaalinen rekvisiitta taas mukaan ja pentukuvia on tiedossa niitä odottaville. On ne niin hauskoja!


Kotiin tultuani minulle ilmoitettiin, että ruokaa pitäisi tarjota ja sassiin. Niin tapahtui. Kaikki söivät kuppinsa putipuhtaiksi ja kun laitoin raejuustoa palan painikkeeksi, niin ah, miten maistui eväs kaikille. Ruoan jälkeen Ella pyyhki partaansa näin:

Näääin --- 

---ja nääin ----

- ja toiselta puolelta vielä näin.

Ja loput putsaukset kielellä. Valmista tuli.
Ella on ragdoll-kissojen kaveri ja vissiin katsonut niistä mallia, kun ne puskevat naamaansa milloin minnekin.

--------------

Ai niin. Assi hierottiin tänään. Vasen puoli oli aika juntturassa. Liekö syynä se, ettei hirveästi ole irtijuoksuja ollut vaan hihnalenkkiä. Pakkasetkin voivat olla syy - tai mikä lie. Harrastustoimintaa ei voi syyttää. Nyt on taas neiti Passisen jumit aukaistu joksikin aikaa. Säännöllinen hieronta on tosi tärkeä juttu sen hyvässä kunnossa pitämiseen. Ella oli äärettömän kiinnostunut hieromisesta. Se tarkkaili tiiviisti aivan vieressä, nuuhki Assia, pussasi Saija-hierojaa ja pesi hänen poskensa, kuunteli pää kallellaan keskusteluja, pussasi minua - ja oli vähän kummissaan. Assi ei ollut moksiskaan  Ellan nuuhkimisista, kun se nautti vain saamastaan käsittelystä. Elsa kuorsasi nojatuolissa. Tämä oli sille ihan tuttu juttu eikä olisi voinut vähempää kiinnostaa.

-------

I´ve noticed that there has been some visitors from abroad in my blog. How surprising and nice! For you I´ll try to remember to write something in english also. For some time it´s been very cold in Finland. -25 degrees and a little wind! Hrr! When we go out, it feels like my nose is dropping off.  That is why the dogs must be dressed  too, when we go out for a walk. The third dog in the picture is a visitor called Ella. Her owners are abroad for a few weeks. Saaga, my youngest dog, the white one, is taking care of her puppies in the home of her breeder. More pictures of the puppies will be expected after Sunday. I will be taking care of the puppies on Sunday, when the breeder is in Turku dog show.